Elke twee weken maakt ze enkele ovenschotels vol, vult ze de voorraadpotten en wordt mijn lievelingsontbijt aan huis geleverd:).
“Ze” is mijn moeder:) en mijn favoriete ontbijt aller tijden (of tenminste, sinds enkele maanden) is glutenvrije granola.
Homemade dus door mijn moeder:).

Pure luxe is het:); het enige dat ik zelf nog moet doen is er wat fruit bij doen en klaar.
Een banaan, een appel, een halve mango.
Ik kijk al uit naar de heerlijk zoete aardbeien in de zomer!

Enkele maanden geleden liet ik me, via bioresonantie, testen op voedselintoleranties.
Ik kampte namelijk al jaren met spijsverteringsproblemen, reumatische spierpijnen, vermoeidheid, een verzwakt immuunsysteem,….
Tijdens een hypnosesessie bij een getalenteerde Nederlander met een praktijk in Antwerpen kwam ik tot het besef dat ik jarenlang op een bijna fanatieke manier bezig was geweest met “eten”(of beter, met “niet eten”), maar nooit met “voeding”.
Ik had me eigenlijk nooit echt afgevraagd wat mijn lichaam nodig had om “gevoed” te worden.

Een hele lijst do ‘s en dont’s kreeg ik mee, na de bioresonantietest, maar toch vooral dont’s;).
Ik schrapte heel wat; gluten, ei, lactose, peulvruchten, knoflook, frambozen, hazelnoten, pinda’s, E 120, alle bruine kleurstoffen,….

Moeilijk was het niet.
Integendeel:).
Na al die jaren van niet weten wat wel en wat niet goed was voor mijn lichaam, was ik blij en vooral dankbaar om me-zelf eindelijk te kunnen “voeden”.

Soul-food heet dat dan; voeding waardoor je je gezond en licht voelt, voeding die je helpt om je steeds beter in je vel te voelen, voeding die je levenskrachtig en vreugdevol maakt.

Na bijna negen maanden voel ik me gezonder, vitaler, lichter en ja, zelfs gelukkiger:).

Bewust me-zelf voeden heeft al heel wat moois met zich meegebracht.

Ik ben fan; van soulfood:).
En van mijn moeder’s homemade, glutenvrije granola.

 

xoxo

 

PS; op Pinterest vind je inspirerende recepten voor glutenvrije granola!

Reacties

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search